Basis recept voor Cake

 

Cake, Je kunt me er ’s nachts echt voor wakker maken. Helemaal als het vers gebakken is en nog een beetje warm!, Toch is een goede cake bakken nog niet zo makkelijk. De ene keer is hij net te droog, terwijl hij de keer erop juist wat aan de kleffe kant is.

Vandaag deel ik mijn basisrecept. Een ouderwets lekkere cake. Ik gebruik dit recept zelf altijd als basis voor mijn cake of cupcakes. Helemaal niet moeilijk en oh zo lekker..

BASIS RECEPT VOOR CAKE

VOORBEREIDING15 minuten
BEREIDINGSTIJD1 uur

BENODIGDHEDEN

  • Cakeblik
  • CupCake bakjes (optioneel)
  • Mixer
  • Pannenlikker

INGREDIENTEN
  

  • 200 gram Bloem
  • 200 gram Suiker
  • 200 gram (Room) Boter
  • 1 Zakje Vanillesuiker
  • 5 Eieren

INSTRUCTIES
 

* voor cupcakes lees onderaan even de extra aanvulling

  • Verwarm de oven voor op 160 °C.
  • Vet je cakevorm in met wat zachte boter en bestuif de wanden met wat bloem.
  • Klop de boter tot een zachte crème.
  • Voeg de suiker en vanillesuiker toe en mix minstens 5 minuten totdat het een mooie witte kleur en luchtige structuur heeft.
  • Voeg nu één voor één de 5 eieren toe maar voeg ze pas toe als de vorige volledig is opgenomen in het beslag.
  • Spatel je bloem er rustig doorheen. Als je gaat roeren verlies je de luchtige structuur dus vandaar het spatelen.
  • Schep je beslag in je cakeblik.
  • Bak de cake in 60 min gaar en goudbruin. Niet zeker of hij gaar is? Prik er dan even in met een sateprikkertje. Komt hij er droog uit dan is de cake gaar.

CUPCAKE AANVULLINGEN

  • Bij cupcakes is 1 grote eetlepel voldoende per papieren cupje.
  • Cupcakes hoeven niet langer dan 15 tot 20 minuten in de (voorverwarmde) oven en tussendoor even prikken met een sateprikkertje. Ook hier geldt .. komt het prikkertje er droog uit, dan zijn je cupcakes klaar.

Na het bakken

  • Laat de cake altijd even 5-10 minuten in de vorm afkoelen voordat je hem uit de vorm op een taartrooster stort om volledig af te laten koelen.

Zoals ik al aangaf is het echt een basis recept dus je kunt je creativiteit er volledig op los laten. Denk  bijvoorbeeld aan een marmercake met chocoladestukjes erin.

De cake is ook heerlijk met stukjes appel, noten of chocolade erin en wat dacht je van een eigen gemaakte stroopwafelcake?  Dit is heel simpel te maken door op het allerlaatst,vlak voor je de cake in de oven zet er heel losjes gehakte stroopwafel kruimels (te koop op de markt) erdoorheen te scheppen. Bij het opdienen serveer ik er dan altijd lekkere eigengemaakte karamel bij..

Kortom, leef je uit en eet smakelijk !

 

 

You Might Also Like