Kawaii

Kawaii (かわいい, [kaɰaiꜜi], [kaa-waii “lief”, “schattig”, or “vertederend” is een woord afkomstig uit Japan.  Het kan verwijzen naar een artikel, een persoon of gewoon als een kreet gebruikt worden. Simpel gezegd staat het eigenlijk voor alles wat wij in Nederland al gauw mierzoet noemen. Iedereen kent wel Hello Kitty of Pokémon. Google eens op het woord “kawaii” en je wordt overspoeld door leuke en vooral lieve plaatjes.De een kan geen genoeg krijgen van Kawaii, de ander vindt het echt vreselijk of zelfs kinderachtig.

Ik moet eerlijk bekennen, je kunt mij echt rekenen tot de eerste groep. Hoe zoeter hoe beter. Ik word er supervrolijk van en gebruik kawaii dan ook vooral in mijn planners, maar ook in mijn craftroom vind je dit overal weer terug. Van plakband automaatje tot etuitjes, lampje en zelfs in mijn washi vind je het weer terug.  (ter aanvulling.. Mijn “craftroom” is gewoon een heel klein slaapkamertje in huis waar ik naast mijn computer, printer en plotter ook al mijn planner en scrap spullen heb staan. Stel je er echt niet te veel van voor).

In Nederland is kawaii nog niet zo heel erg bekend. Sommige winkels verkopen bijvoorbeeld wel hello kitty (Action verkoopt bijvoorbeeld Hello Kitty stickers) maar verder zie je het echt nog niet heel veel. Ik koop dus heel veel online.

Graag hoor ik nog goede tips van (web) winkel die voor leuke lieve prijsjes kawaii spulletjes verkopen. Laat het me weten !.

 

You Might Also Like