Jouw handschrift font

 

Al jaren “spaar” ik leuke maar vooral gratis fonts. Fonts zijn¬† leuke lettertypes die je kunt downloaden en installeren op je computer. Daarnaast kun je er ook hele leuke andere dingen mee doen. Denk hierbij een een “eigen Quote – spreuk- ” aan de muur of gebruiken bij het leren kalligraferen. Zoals ik al zei, je kan er namelijk niet genoeg hebben. Ik heb een flink aantal waar ik voor betaald heb maar vooral heel veel gratis lettertypes.

Maar wat is er nu leuker dan een font in je eigen handschrift. Mijn eigen handschrift, omgezet naar een lettertype voor op de computer.  Zo maak je je eigen website, brieven of printables ineens heel persoonlijk en zeg nou zelf, het staat toch ook veel leuker !.

Maar hoe maak je nu een lettertype van je eigen handschrift?

Oei, ik hoor je denken. Een eigen lettertype maken, dat is vast heel moeilijk. Nou, geloof me, dit valt reuze mee!. Sterker nog, dit is zelfs heel eenvoudig. Er is namelijk een online generator (tool) waarmee je dit heel eenvoudig zelf stap voor stap kunt doen. Je kunt het vinden op MyScriptFont.com. Daar vind je een voorgedrukte template. Deze print je uit en binnen de letterblokjes vul je de letters in. Je kunt hierbij kiezen voor blokletters of gewoon je eigen letters van je handschrift. Vervolgens scan je hem weer in en upload je hem als afbeelding weer naar deze site. Er wordt dan automatisch een bestandje (.ttf file) aangemaakt. Deze kun je daarna weer toevoegen aan je eigen lettertypes.

Maar denk ook eens aan bijvoorbeeld kleine lieve tekeningetjes, kriebeltjes, kleine schetsjes o.i.d die je bijvoorbeeld veel gebruikt,

Het is ook leuk om als je jonge kinderen hebt, dit ook door hun te laten doen, zo heb je altijd hun “hanenpoten” handschrift voor later !. Hoe leuk is dat !.

You Might Also Like