Lettertype van je eigen handschrift.

. 0 Comments .

Al jaren “spaar” ik leuke maar vooral gratis fonts. Je kan er namelijk niet genoeg hebben. Maar wat is er nu leuker dan een font in je eigen handschrift. Je eigen handschrift, omgezet naar een lettertype voor op de computer.  Zo maak je je eigen website, brieven of printables ineens heel persoonlijk en zeg nou zelf, het staat toch ook veel leuker !.

Maar hoe maak je nu een lettertype van je eigen handschrift?

Dit is heel eenvoudig. Er is een online generator (tool) waarmee je dit heel eenvoudig doet. Je kunt het vinden op MyScriptFont.com. Daar vind je een voorgedrukte template. Deze print je uit en binnen de letterblokjes vul je de letters in. Vervolgens scan je hem weer in en upload je hem als afbeelding weer op de site. Er wordt dan automatisch een bestandje (.ttf file) aangemaakt die je daarna weer kan toevoegen aan je lettertypes.

Wat kun je eigenlijk met een lettertype?

Tegenwoordig zie je heel veel leuke “quotes”. Ik maak zelf vaak een leuke quote op de computer op A4 formaat en print deze dan uit en frame het in een leuk foto lijstje. Zo wissel ik regelmatig en het staat ook nog eens erg leuk aan de muur.  Daarnaast is het leuk om te gebruiken voor uitnodigingen, je sinterklaas gedichtje. Kortom, je kunt er zoveel leuke dingen mee doen.

Maar waar vind ik nog meer leuke lettertypes?

Lettertypes zijn makkelijk te vinden op internet. De meeste zijn echter voor persoonlijk gebruik. Echter zijn er ook sites waar je gratis lettertypes (fonts) kunt vinden die je wel voor commercieel gebruik mag gebruiken. Kijk hiervoor bijvoorbeeld eens op Fontbundles

Ik zal binnenkort een lijst maken met websites waar je de meest leuke, mooie en uiteraard gratis lettertypes kunt vinden die je ook nog eens commercieel kunt gebruiken.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply