PRIVACYVERKLARING

Lavendergarden.nl, gevestigd in Zwolle, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Ik hecht waarde aan de privacy van lavendergarden.nl lezers. Ik begrijp en erken dat jouw privacy heel belangrijk is.  Daarom leg ik hier kort uit welke informatie ik ontvang als je lavendergarden.nl bezoekt en welke stappen ik neem om je informatie te beschermen. Maar het allerbelangrijkste: ik zal nooit je persoonlijke informatie gebruiken om door te geven aan derden (tenzij het mij wettelijk verplicht wordt).

Zoals op de meeste websites, verzamel en gebruik ik je persoonsgegeven, omdat en pas nadat je deze gegevens zelf aan mij hebt verstrekt (door bijvoorbeeld een reactie te plaatsen). De gegevens die dan verzameld worden zijn je naam, e-mailadres en IP-adres. Ik zal deze gegevens nooit gebruiken om je te benaderen voor commerciële doeleinden zonder jouw uitdrukkelijke toestemming.

Wij bewaren je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je mij hebt benaderd.

HET OPSLAAN VAN COOKIES.

LavenderGarden gebruikt cookies om informatie op te slaan, zoals je voorkeursinstellingen als je mijn blog bezoekt. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op je computer, tablet of smartphone. Deze gegevens gebruik ik puur om inzicht te krijgen in mijn bezoekers, zodat ik mijn content op mijn publiek kan aanpassen.
Je kunt je afmelden voor deze cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.

Ik gebruik de volgende cookies:

FUNCTIONELE COOKIES –

Dit zijn cookies die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en je gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld je voorkeursinstellingen. Ook kan ik hiermee mijn website optimaliseren. Dit zijn analytische cookies die geen inbreuk maken op je privacy en waarvoor ik geen voorafgaande toestemming van je nodig heb (dit zijn algemene cookies).

TRACKING COOKIES: Ik plaats cookies die je surfgedrag bijhouden zodat ik op maat gemaakte content en advertenties kan aanbieden. Bij je eerste bezoek aan mijn website heb ik je al geïnformeerd over deze cookies en toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan. Je kunt je afmelden voor deze cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.

GOOGLE ANALYTICS: op deze website worden ook cookies geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Lavendergarden.nl gebruikt deze dienst om rapportages te krijgen over de wijze waarop van de website gebruikt wordt gemaakt en de kwaliteit en effectiviteit te meten. Ik maak gebruik van Google Analytics op de wijze die door de Autoriteit Persoonsgegevens is voorgeschreven om te kunnen vallen onder de uitzondering in de cookiewet, waardoor ik geen voorafgaande toestemming van je nodig heb voor gebruik van Google Analytics.

SOCIAL MEDIA COOKIES: Op deze website is het mogelijk om de blogartikelen te delen op diverse social media kanalen waaronder Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Voor het functioneren van deze knoppen wordt gebruik gemaakt van website-overschrijdende cookies – zodat de social media partij jou herkent op het moment dat jij een artikel en/of video wilt delen via social media.

Deze cookies maken het mogelijk dat ingelogde gebruikers van geselecteerde social media bepaalde inhoud van mijn website direct kunnen delen met vrienden en/of andere gebruikers. Voor de cookies die de social media partijen plaatsen en de mogelijke data die zij hiermee verzamelen, verwijs ik je naar de verklaringen die deze partijen op hun eigen websites daarover geven. Let op dat deze verklaringen regelmatig kunnen wijzigen. Lavendergarden.nl heeft daar geen invloed op.

GEGEVENS INZIEN, AANPASSEN, EN/OF VERWIJDEREN.

Je hebt ten allertijden het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door lavendergarden.nl. Ook heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij mij een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou beschikken in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen. Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar lavendergarden@mail.com. Ik wijs je er verder op dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

BEVEILIGING PERSOONSGEGEVENS.

Ik neem de bescherming van jouw gegevens uiterst serieus en neem daarom ook passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en/of ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Daarom is Lavendergarden.nl alleen te bezoeken via een HTTPS-link, een beveiligde versie van het standaard HTTP. Dit voorkomt dat informatie die jij invoert in velden op mijn website benaderd kan worden door kwaadwillenden. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met ons via lavendergarden@mail.com

WEBSITES VAN DERDEN

Lavendergarden.nl kan links bevatten naar websites van derden of diensten die niet het eigendom zijn van of worden beheerd door lavendergarden.nl. Lavendergarden.nl heeft geen controle over en neemt geen verantwoordelijkheid voor de inhoud, het privacybeleid of de praktijken van websites of diensten van derden. Verder erken je en ga je ermee akkoord dat Lavendergarden.nl niet verantwoordelijk of aansprakelijk is, direct of indirect, voor enige schade of verlies veroorzaakt of vermoedelijk veroorzaakt door of in verband met het gebruik van of het vertrouwen op dergelijke inhoud, goederen of diensten die beschikbaar zijn op of via dergelijke websites of diensten. Ik adviseer je om de bepalingen en voorwaarden en het privacybeleid van websites of
diensten van derden die je bezoekt te lezen.
Als je nog meer vragen hebt over hoe Lavendergarden.nl informatie verzamelt, opslaat en gebruikt, stuur dan een mail naar lavendergarden@mail.com