Simpel Knoflook broodje

Zaterdag avond had je een heerlijk borrel avondje en op zondag heb je nog een fors stuk stokbrood over. Niet weggooien. Daar kun je namelijk supersnel nog heerlijke knapperige knoflook peterselie broodjes (bruschetta) van maken, die geweldig smaken bij een kop groentesoep of tomatensoep.

Uiteraard kun je ze de volgende keer ook al serveren op je borrel avondje, maar dan afgekoeld en belegd met zalm, ham of bijvoorbeeld een stukje kaas.

Lees hieronder mijn recept en je gooit nooit meer je laatste stokbroodjes weg !
Ps.. Hier worden ze zelfs zo vaak gegeten dat we er speciaal stokbrood voor kopen…

SuperSimpel Knoflook broodje

Mijn eigentijdse snelle versie van een bruschetta. Eenvoudig te maken van oude plakjes stokbrood met een teentje knoflook, boter en gedroogde peterselie. Na bakken nog ideaal te beleggen met zalm, ham of bijvoorbeeld een stukje kaas.
VOORBEREIDING10 minuten
BEREIDINGSTIJD10 minuten

BENODIGDHEDEN

  • Steelpannetje
  • Boterkwastje
  • Pannen onderzetter
  • Broodmes
  • Bakpapier
  • Metalen theelepeltje
  • Bak rooster

INGREDIENTEN
  

  • Stokbrood (liefst een dagje oud)
  • 250 gran (Room) boter
  • Gedroogde Peterselie
  • 1 Knoflook teentje (optioneel)

INSTRUCTIES
 

  • Leg een velletje bakpapier ONDER je ovenrooster i.v.m. het morsen.
  • Snijd je stokbroodje in plakjes en leg ze op het ovenrooster
  • Smelt nu je boter rustig in een pannetje
  • Pers de knoflook en voeg deze toe aan je smeltende boter
  • Voeg de peterselie toe aan je smeltende boter.
  • Laat het, als de boter gesmolten is, nog even borrelen tot het heel zacht bruin is.
  • Haal je pannetje van het vuur en zet het op de onderzetter.
  • Verwarm je oven voor op 150 graden
  • Smeer nu met je kwastje of theelepeltje je broodjes in met een laagje van je boter/peterselie/knoflook mengseltje. Ik vind het zelf met een theelepeltje makkelijker verdelen maar let op : plastic kan smelten dus gebruik een metalen lepeltje
  • Bak de broodjes in de voorverwarmde oven op 150 graden gedurende max 8 tot 10 minuten tot ze heerlijk goud bruin zijn
  • Haal ze uit de oven en laat ze even afkoelen.

You Might Also Like